Wetgeving

Vlaamse Wetgeving op plaatsing of vervanging stookolieketel (vanaf 01.01.2022)

Elke bewoner van België is nog steeds vrij om een nieuwe stookolietank te laten plaatsen. Enkel het volledig vervangen van een mazoutketel (= brander) mag niet meer, als er aardgas in de straat voorbijkomt. Herstellen van de ketel/brander kan wel nog. Gelukkig heeft een stookolieketel een indrukwekkende levensduur. Gemiddeld gaat zo’n ketel maar liefst dertig jaar mee.

Er is duidelijk nog toekomst voor onze veilige en goedkope mazoutverwarming. De stookolievoorraden garanderen dat je nog lange tijd zal kunnen blijven rekenen op je bestaande stookolie-installatie. Verder is het goed om te weten dat mazout niet de enige brandstof is die je in een stookolietank kunt gebruiken. Koolstofarme vloeibare brandstoffen komen weldra op de markt en die kun je zonder extra installatiekosten gewoon gebruiken in je bestaande stookolietank. Deze brandstoffen zijn hernieuwbaar, wat betekent dat ze wat betekent dat ze onuitputtelijk zijn en tot 90% minder CO2 uitstoten.

Regelgeving reservoirs/brandstoftanks: informatie en voorschriften voor opslag en buitengebruikstelling

Afhankelijk van het Gewest, het type (ondergrondse of bovengrondse brandstoftank), de inhoud en de datum van plaatsing van uw tank, is er een welbepaalde wetgeving van kracht. Daarnaast bestaan er verschillende voorschriften voor het buiten gebruik stellen van een reservoir. In geval van verhuur of verkoop van een woning met een mazouttank zijn er ook specifieke regels van kracht.

Omdat wetgeving leeft en het niet mogelijk is om alle relevante wetgeving hier samen te vatten, vindt u de meest recente informatie steeds op de website van Informazout.

Regelgeving i.v.m. opslag van mazout

Regelgeving i.v.m. de verhuur / verkoop van vastgoed met verwarming op mazout

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen