Home » Reken op Tank-Service voor de plaatsing van uw regenput
NIEUWS
27 okt 2023

Reken op Tank-Service voor de plaatsing van uw regenput

Tank-Service is de partner bij uitstek voor de installatie, reparatie en het onderhoud van diverse soorten ondergrondse en bovengrondse tanks. Zoekt u dus een betrouwbare partner voor de plaatsing van uw regenput, dan zit u helemaal goed bij ons ervaren team.

Een nieuwe regenput in beton of kunststof? Ondergronds weggewerkt of toch liever bovengronds? Wij houden optimaal rekening met uw voorkeuren bij de plaatsing van de regenput en zorgen steeds voor een oplossing op maat.

 

Waarom is de plaatsing van een regenput belangrijk?

Bij alle nieuwbouwprojecten en grote renovaties is de plaatsing van een regenput wettelijk verplicht, dit al sinds januari 2014. Je bent in deze situaties verplicht een regenput van minstens 5000 liter te plaatsen.

Bij de plaatsing van regenputten streeft men vaak naar een inhoud van minstens 50 liter per vierkante meter dakoppervlak. De regels kunnen echter verschillen per gemeente of provincie. Het is dus noodzakelijk om u goed te informeren of beroep te doen op een ervaren installateur zoals Tank-Service.

Tegenwoordig beschikt iedere nieuwe woning dus over een regenput. We gebruiken het opgeslagen water bijvoorbeeld om een toilet door te spoelen, voor de wasmachine, om de auto te wassen of voor de tuin. Zo wordt er namelijk optimaal gebruik gemaakt van regenwater voor verschillende klussen. U bespaart dus op uw waterfactuur, maar u hebt terwijl ook een positieve impact op het milieu. Dankzij een slim waterbeheer wordt de kans op overstromingen of overbelasting van de rioleringen namelijk beperkt.

Nog meer voordelen horen? Geen probleem! Dankzij het optimaal gebruik van regenwater heeft u vaak geen (dure) waterverzachter meer nodig, net zoals er veel minder herstellingen zullen zijn voor uw leidingen en machines. Door het gebruik van regenwater is er namelijk geen sprake van kalkvorming. Voorts hoeft u minder wasmiddel te gebruiken, wat de levensduur van uw kledij verlengt.

 

Welke service biedt Tank-Service precies aan?

Bij Tank-Service kunt u terecht voor de plaatsing van een regenput én een zorgvuldige aansluiting van a tot z. Zo kunt u meteen gebruik maken van het opgeslagen regenwater. Zodra het regent natuurlijk, maar in onze streek hoeft u daar nooit héél lang op te wachten.

Voorts bieden we heel wat extra flexibiliteit. Aangezien wij ook instaan voor de reiniging en verwijdering van een oude mazouttank, kunt u deze bijvoorbeeld laten vervangen door een regenwatertank. Zo maakt u meteen optimaal gebruik van de vrijgekomen ruimte. Wij plaatsen een regenton ondergronds, in beton of in kunststof, maar kunnen ook bovengronds een regenton in kunststof voorzien. Zo zorgen we voor een oplossing die perfect is afgestemd op uw noden.

Mag het voor u iets meer zijn dan een ‘gewone’ regenput en heeft u interesse in doelgerichte infiltratieputten? Ook daarvoor kunt u probleemloos bij Tank-Service terecht.

 

Samenwerken met Tank-Service als ervaren partner

Bij het West-Vlaamse Tank-Service hebben we tientallen jaren ervaring in de installatie, reparatie en het onderhoud van diverse soorten ondergrondse en bovengrondse tanks. Zoekt u een ervaren en betrouwbare partner voor de plaatsing van uw regenput, dan bent u bij Tank-Service sowieso aan het goede adres. Tank-Service bevindt zich in Menen, in het zuiden van West-Vlaanderen, maar is beschikbaar voor werkzaamheden in een ruime regio. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende afspraak.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen