Home » Mazouttank keuren? Op de expertise van Tank-Service kunt u vertrouwen
NIEUWS
13 nov 2023

Mazouttank keuren? Op de expertise van Tank-Service kunt u vertrouwen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw mazouttank te keuren? Bij Tank-Service bent u aan het juiste adres. Onze erkende technici keuren uw installatie met de hedendaagse technologie en bezorgen u nadien het verplichte conformiteitsattest. Zowel ondergrondse als bovengrondse mazouttanks kunt u bij ons laten keuren.

 

Ondergrondse mazouttank keuren: wettelijk verplicht

Tank-Service is uw erkende partner voor de keuring van een mazouttank die aangesloten is op een brander, die wordt gebruikt voor de verwarming van gebouwen. Wij staan dus niet in voor de keuring van een mazouttank met verdeelpomp.

Belangrijk om weten, is dat het verplicht is om een ondergrondse mazouttank te keuren. Dit moet om de vijf jaar gebeuren door een erkend bedrijf zoals Tank-Service. Afwijkingen zijn mogelijk, naargelang de regio waarin u woont. Ook voor grotere mazouttanks, van meer dan 6.000 liter, is een snellere keuring verplicht. Raadpleeg dus zeker de lokale wetgeving of contacteer ons voor meer informatie hierover.

Wij voeren tijdens de keuring testen uit met ultrasone geluiden en drukverschillen om zo na te gaan of de tank volledig lekvrij is. Ook bij de ingebruikname van een nieuwe mazouttank of de verkoop van uw woning is het overigens verplicht om uw mazouttank te laten keuren.

Deze controles zijn door de overheid verplicht om de kans op grondwater- en bodemverontreiniging tot een minimum te beperken. Indien uw installatie positief bevonden is, ontvangt u van Tank-Service een officieel conformiteitsattest zodat u honderd procent in orde bent met de huidige wetgeving. Voor de verzekering is het belangrijk dat u over dergelijk attest beschikt en het is ook noodzakelijk om voorzien te kunnen worden door uw mazoutleverancier.

 

Bovengrondse mazouttank keuren: voorlopig niet verplicht, wel aanbevolen

Terwijl het bij een ondergrondse mazouttank verplicht is om de installatie periodiek te laten keuren, is dat bij een bovengrondse mazouttank niet het geval. Enkel bij de plaatsing en voor de ingebruikname is een keuring verplicht en ook een grote of professionele bovengrondse tank moet periodiek gekeurd worden. Toch is een regelmatig onderhoud sterk aanbevolen. Een groot lek zal u bij een bovengrondse mazouttank uiteraard veel sneller zelf opmerken, maar tijdens onze controles komen ook erg kleine scheurtjes aan het licht. Zo kunt u toekomstige problemen detecteren én de levensduur van uw mazouttank gevoelig verlengen.

Kiest u er daarentegen voor om uw bovengrondse mazouttank te laten verwijderen, ook dan kunt u bij Tank-Service terecht. Wij zorgen voor een veilige en milieuvriendelijke oplossing en bezorgen u nadien het bijhorende attest. Ook om een ondergrondse tank te laten verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Prijs keuring mazouttank steeds op aanvraag

Heeft u interesse in een keuring door Tank-Service, dan wenst u ongetwijfeld ook de prijs van de keuring van een mazouttank te kennen. De prijs is echter afhankelijk soort tank en daarom op aanvraag.

Zo is de keuring van een bovengrondse mazouttank goedkoper. Bij een ondergrondse mazouttank wordt er namelijk een druktest uitgevoerd, wat bij een bovengrondse mazouttank niet van toepassing is. Om de precieze kostprijs te kennen, is het dan ook aangewezen om een vrijblijvende offerte op maat aan te vragen.

 

Reken op de expertise van Tank-Service

Tank-Service heeft tientallen jaren ervaring in de installatie, reparatie en het onderhoud van diverse soorten ondergrondse en bovengrondse tanks. Dat maakt ons ook de partner bij uitstek voor een betrouwbare en veilige keuring van uw mazouttank.

Tank-Service bevindt zich in Menen, in het zuiden van West-Vlaanderen, maar is beschikbaar voor werkzaamheden in een ruime regio. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor een vrijblijvende afspraak.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen