Home ┬╗ Bovengrondse mazouttank verwijderen? Daarvoor moet je bij Tank-Service zijn!
NIEUWS
12 jun 2024

Bovengrondse mazouttank verwijderen? Daarvoor moet je bij Tank-Service zijn!

Heb je een bovengrondse mazouttank die je niet meer gebruikt? Dan is het wellicht aangewezen om deze te laten verwijderen. Maar waarom eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Tank-Service staat klaar met antwoorden en een gedetailleerd stappenplan voor een vlotte verwijdering.

Waarom zou je een bovengrondse mazouttank verwijderen?

Het verwijderen van een bovengrondse mazouttank is vaak een verstandige keuze, vooral in situaties waarin je de tank niet meer gebruikt. Meer nog: als je de tank een tijdje niet meer gebruikt, is het zelfs verplicht om deze te laten reinigen en verwijderen. Oude tanks kunnen namelijk lekken of roesten, wat niet alleen schadelijk kan zijn voor het milieu, maar ook kan leiden tot vervuiling van de bodem en het grondwater. Daarnaast kan het verwijderen van een tank ruimte vrijmaken voor andere zaken, zoals tuinuitbreiding of het plaatsen van een alternatieve energiebron.

Bij het verwijderen van een bovengrondse mazouttank zijn er verschillende verplichtingen en overwegingen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste zijn er milieuregels en wetgeving die bepalen hoe een tank veilig en verantwoordelijk moet worden verwijderd. Het is belangrijk om deze regels nauwgezet te volgen om mogelijke boetes of milieuschade te voorkomen. Het spreekt voor zich dat de professionals van Tank-Service al het nodige doen om jouw bovengrondse mazouttank perfect volgens de regels te verwijderen.

Zo verloopt een samenwerking met Tank-Service

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise in het verwijderen van mazouttanks, bieden we bij Tank-Service een uitgebreid stappenplan om het proces soepel te laten verlopen:

  • Grondige inspectie: Tank-Service begint met een grondige inspectie van de tank en de omgeving. Op basis hiervan stellen we een vrijblijvende offerte op, waarin alle kosten en benodigde stappen worden uiteengezet.
  • Voorbereiding: indien nodig regelt Tank-Service alle vereiste vergunningen voor het verwijderen van de tank. We zorgen ook voor de nodige voorbereidingen, zoals het leegpompen en reinigen van de tank.
  • Veilige verwijdering: het ervaren team van Tank-Service voert de verwijdering van de tank uit volgens de hoogste veiligheidsnormen en milieueisen. We zorgen ervoor dat alle resterende brandstof wordt afgevoerd en demonteren de tank op een verantwoorde manier.
  • Afvoer en recycling: wij verknippen de tank op een brandveilige manier in manipuleerbare stukken, vooraleer we deze naar de schroothandel brengen.
  • Wettelijk attest: na het ontmantelen van je mazouttank overhandigt Tank-Service jou een wettelijk attest als officieel bewijsstuk.

Kort samengevat: door te kiezen voor Tank-Service voor het verwijderen van je bovengrondse mazouttank, ben je verzekerd van een professionele aanpak en een zorgvuldig uitgevoerd proces dat voldoet aan alle wettelijke vereisten en milieunormen.

Contacteer ons nu om je bovengrondse mazouttank te verwijderen

Het verwijderen van een bovengrondse mazouttank is een belangrijke stap om mogelijke milieuschade te voorkomen en ruimte vrij te maken voor andere toepassingen. Met Tank-Service aan je zijde, wordt dit proces zorgvuldig en deskundig aangepakt. Neem dus vandaag nog contact op om een beroep te doen op onze diensten.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen