Home » Jouw ondergrondse mazouttank verwijderen, dat is één van onze specialiteiten.
NIEUWS
14 mei 2024

Jouw ondergrondse mazouttank verwijderen, dat is één van onze specialiteiten.

Jouw ondergrondse mazouttank verwijderen? Daar komen wij graag voor buiten. Jouw tank, onze zorg. En dat mag je heel letterlijk nemen. Bij Tank-Service hebben we een team van experts die met veel plezier jouw tank naar boven komen halen. We gaan heel precies te werk en volgen nauwgezet ons vast stappenplan.

Werkwijze om ondergrondse mazouttank te verwijderen

Allereerst wordt de tank leeggemaakt, gereinigd en blootgelegd. De reiniging gebeurt met een attest. Om de tank wat ruimte te geven, creëren we een gleuf van 30 cm aan beide kanten van het ijzeren gestel. Als het mogelijk is, graaft ons team van experten de tank uit de grond. Dit gebeurt door middel van een graafmachine. Lukt dit niet, dan wordt het uit de grond gelicht met een kraan.

Nadat de kolos uit de grond gehaald is, wordt die getransporteerd en tot schroot herleid. Vanaf hier hoef je je dus geen zorgen meer te maken over de tank. De put die gemaakt werd, wordt daarna terug opgevuld met aarde. Tenslotte krijgt de put een nieuwe bovenlaag met teelaarde. Zo is jouw grond terug klaar voor een nieuw grastapijt.

Wil je in deze put liever een hemelwatertank laten installeren? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

Reglementering voor het verwijderen van ondergrondse mazouttank

Wil je je ondergrondse mazouttank verwijderen? Dan moet er rekening gehouden worden met het VLAREM. De Vlaamse Reglementering betreffende de Milieuvergunning schrijft heel wat regels voor met betrekking tot deze praktijken. Deze zijn wel afhankelijk van de plaats, de grootte en het doel waarvoor de tank gebruikt werd.

Een ondergrondse mazouttank die niet meer gebruikt wordt, moet na reiniging verwijderd worden. Enkel als dit technisch mogelijk is. Er mag bijvoorbeeld geen risico voor het gevaar van stabiliteit van de woning optreden. Is dat risico er wel, dan wordt de tank terug opgevuld met zand, schuim of een ander inert materiaal dat gelijkwaardig is. Ze wordt dus niet uit de grond verwijderd.

Het VLAREM voorziet een termijn van 3 jaar om het hele proces te laten verlopen. Deze periode start vanaf de dag van buitengebruikstelling. Het buiten gebruik stellen is een taak die de eigenaar moet volbrengen. Hij moet zich laten bijstaan door een expert of stookolietechnicus om het proces juist te laten verlopen.

Jouw ondergrondse mazouttank laten verwijderen? Contacteer ons!

Het verwijderen van jouw ondergrondse mazouttank is voor ons ervaren team een fluitje van een cent. Overtuigd? Contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen