Home » Mazout overpompen: wat doen we en waarom is het nodig?
NIEUWS
08 jul 2024

Mazout overpompen: wat doen we en waarom is het nodig?

Bij Tank-Service bieden we een professionele service aan voor het overpompen van mazout. Deze aanpak is essentieel voor het efficiënt beheren van je brandstofreserves en het waarborgen van de kwaliteit van je mazout.

Wat houdt het overpompen van mazout in?

Het overpompen van mazout houdt in dat we de stookolie van de ene tank naar de andere overbrengen. Dit kan noodzakelijk zijn bij tankonderhoud, een verhuis of de installatie van een nieuwe tank. Terwijl we de mazout overpompen, filteren we deze om verontreinigingen te verwijderen, zodat alleen schone brandstof in de nieuwe tank terechtkomt.

Het regelmatig overpompen en filteren van mazout voorkomt dat vuil en sludge zich ophopen in je tank, wat de efficiëntie van je verwarmingssysteem kan verminderen en zelfs schade kan veroorzaken. Door je mazout schoon te houden, optimaliseer je het brandstofverbruik en verleng je de levensduur van je tank en verwarmingsinstallatie.

Er zijn verschillende situaties waarin het overpompen van mazout noodzakelijk kan zijn:

  • Tankonderhoud: wanneer je tank gereinigd of gerepareerd moet worden.
  • Verhuis: als je naar een nieuwe locatie verhuist en je mazout wilt meenemen.
  • Nieuwe tankinstallatie: bij de installatie van een nieuwe tank en het overbrengen van de bestaande brandstof.

De techniek om een mazouttank over te pompen

Bij het overpompen van een mazouttank maken we gebruik van geavanceerde pompen en filtersystemen. Dit stelt ons in staat om de brandstof efficiënt en veilig over te brengen terwijl we tegelijkertijd verontreinigingen verwijderen.

Dit proces zorgt ervoor dat alleen bruikbare mazout in de nieuwe tank terechtkomt, wat de prestaties van je verwarmingssysteem optimaliseert. In het geval van een onderhoud of verhuis kan het ook dat we gebruik maken van een tijdelijke tank of noodtank. Het filteren van de mazout is zowel mogelijk door de mazout over te pompen van tank tot tank of door eerst over te pompen naar onze eigen tankwagen.

Na het overpompen wordt de mazout, indien nodig, vervoerd met onze gespecialiseerde tankwagens. Deze wagens zijn uitgerust om de brandstof veilig naar de gewenste locatie te transporteren. Of het nu gaat om een noodtank ter plaatse of een volledig nieuwe tank op een andere locatie, wij zorgen ervoor dat je mazout veilig en efficiënt aankomt.

Neem contact op met Tank-Service als specialist

Bij Tank-Service combineren we expertise met gespecialiseerde apparatuur om je de beste service te bieden voor het overpompen van mazout. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in de sector en zijn dan ook de partner bij uitstek voor een veilig en correct transport van je mazout of om mazout te filteren en over te pompen. Dit geldt bovendien zowel voor kleine als grote installaties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen