Home » Keuring mazouttank bij verkoop: niet verplicht, zeker wel sterk aanbevolen
NIEUWS
19 feb 2024

Keuring mazouttank bij verkoop: niet verplicht, zeker wel sterk aanbevolen

Bij de verkoop van een woning of ander gebouw komen heel wat paperassen kijken. Verwarmt u het pand met mazout? Dan kan een nieuwe keuring van de mazouttank bij verkoop zeker een goed idee zijn. Hoewel de keuring niet verplicht is, wordt het door alle officiële instanties sterk aanbevolen.

 

Is een keuring van de mazouttank verplicht bij verkoop?

Wanneer u een woning verkoopt, is het niet verplicht om een nieuwe keuring van de mazouttank te laten uitvoeren. En toch kan u het in verschillende gevallen beter wél doen.

U bent namelijk wel wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de mazouttank in goede staat verkeert en goed onderhouden is. Op die manier moet mogelijke milieuverontreiniging maximaal vermeden worden. De notaris zal dan ook vragen om recente attesten voor te leggen waarmee u bewijst dat aan alle verplichtingen voldaan is. En zelfs als uw attest nog niet oud is, wordt het aanbevolen om bij de verkoop nog een nieuwe keuring te laten uitvoeren. Zo laat u namelijk niets aan het toeval over.

Beschikt u niet over de nodige (recente) attesten of zijn er twijfels omtrent uw installatie? Door Tank-Service te contacteren voor een keuring van uw mazouttank bij verkoop vermijdt u eventuele juridische discussies in de toekomst.

 

Keuring mazouttank bij verkoop blijft wel aanbevolen

Zoals eerder gezegd, is een keuring van uw mazouttank bij verkoop niet verplicht. En toch zal het in de praktijk wel vaak nodig zijn. Voor ingebruikname of periodiek moet er sowieso een keuring plaatsvinden en daarnaast is er ook nog de algemene informatieplicht tegenover uw koper.

De koper van het pand heeft recht op alle relevante informatie, dus ook details over de verwarming met mazout. De grootte van uw mazouttank, datum van de installatie en de meest recente attesten maken daar logischerwijs deel van uit.

Met een nieuwe keuring via Tank-Service bent u honderd procent zeker van een correcte, vlotte en transparante verkoop. Zo zal u ongetwijfeld meer vertrouwen genieten bij de kopers, die de kosten van een afgekeurde of niet-gekeurde mazouttank willen vermijden.

 

Groene merkplaat is wél verplicht bij verkoop

In tegenstelling tot een keuring van de mazouttank bij verkoop, is de aanwezigheid van een groene merkplaat wel verplicht. Hiermee bewijst u namelijk dat de mazouttank voldoet aan de milieuregelgeving. De merkplaat mag enkel aangebracht worden door een erkende technicus, zoals de vakmannen bij Tank-Service. Wij stellen ook het bijhorende attest op, waarover u als verkoper moet beschikken.

Wist u overigens dat ook het buitengebruik stellen van een mazouttank aan regels verbonden is? Dit kan een goede optie zijn, als u uw woning wil verkopen, maar de tank al geruime tijd niet meer gebruikt. Uiteraard kunt u ook hiervoor op Tank-Service rekenen.

 

Wenst u een keuring van uw mazouttank bij verkoop of wenst u beroep te doen op een andere dienst van Tank-Service? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons team.

Interesse?

Maak een afspraak

Industriezone Menen-Oost
Krommebeekstraat 20
8930 Menen