Tank-Service > Uw tankprobleem oplossing

Een probleem met uw mazouttank?

Hieronder vindt u een antwoord op de meest voorkomende situaties.

Plots sijpelt er water in uw tank, waardoor de verwarming is uitgevallen...

Onze oplossing:
Tank-service biedt u een van onze bovengrondse noodtanks aan en pompt de nog bruikbare mazout over uit de lekke tank naar deze tijdelijke tank. Daarna sluiten we de noodtank aan op uw verwarmingsinstallatie en u kunt uw huis en uzelf opnieuw lekker opwarmen.
Daarna kijken we, in samenspraak met u, voor de meest gepaste en meest economische oplossing.

Bij aanleg van uw tuin stoot u op een oude, ondergrondse, 'vergeten' mazouttank...

Onze oplossing:
De mazouttank moet eerst worden leeggemaakt en inwendig manueel gereinigd.
Zo vrijwaren we volgende generaties van zeer zware vervuiling met de navenante saneringskosten. Daarna moet beslist worden door onze erkende technici of de tank verwijderd kan worden. Blijkt dat dit technisch niet mogelijk is, dan moet de tank ter plaatse geneutraliseerd worden door middel van een inert materiaal (vb polyurethaanschuim, zand of beton). Voor deze diensten kunt u ook op ons rekenen!

U bent overgeschakeld naar een andere energiebron, wat nu met de overbodige mazouttank?

Onze oplossing:
Als er nog een niet-gebruikte mazouttank onder de grond zit, dan moet deze tank inwendig worden gereinigd. Vervolgens moet de gereinigde mazouttank uit de grond gehaald worden. Indien het technisch niet mogelijk is om deze tank te verwijderen (dit is te bepalen door een erkend technicus), dan moet de tank geneutraliseerd worden met een inert materiaal (vb. PUR-schuim, zand of beton).
Na uitvoering van deze reinigings- en vernietigingswerken verkrijgt u de bijhorende attesten. Deze certificaten worden bij verkoop van eigendom steeds opgevraagd door de notaris.

Bij grondige renovaties is het verplicht een regenput te voorzien. Wist u dat wij de holle ruimte van de uitgehaalde tank kunnen benutten om een nieuwe hemelwatertank te plaatsen? Meer info vindt u bij het overzicht van onze diensten.

Er wordt een conformiteitsattest vereist bij de verkoop van uw woning...

Onze oplossing:
Tank-Service is één van de pioniers in België op vlak van dichtheidscontroles.
We kunnen op 3 verschillende manieren testen:

1: Een ultrasoon-test: De tank wordt vacuüm gezogen en aan de hand van 2 sensoren kunnen wij (bij lekkage) geluiden waarnemen.

2: Met drukverschillen: De houder wordt licht in onderdruk gebracht. Bij lekkage wordt er na een bepaalde tijd een drukverschil waargenomen.

3: Vullen met water: De tank wordt volledig opgevuld met water, daarna wordt er nog wat water bijgepompt. Op een drukmeter is er bij lekkage duidelijk een verlies af te lezen.

U wenst uw oude ondergrondse mazouttank te vervangen door een nieuwe bovengrondse tank, maar de beschikbare ruimte laat het niet toe...

Onze oplossing:
Geen probleem, wij kunnen u een op maat gemaakte bovengrondse mazouttank aanbieden!  Alle mogelijke RAL-kleuren zijn bij ons verkrijgbaar. Vraag gerust een vrijblijvend plaatsbezoek aan om een gepaste offerte op te maken.

Wist u dat wij de holle ruimte van uw oude uitgehaalde ondergrondse tank kunnen benutten door een nieuwe hemelwatertank te installeren? Meer info vindt u in het overzicht van onze diensten.

Wat met het onvermijdelijke slib die in de tank aanwezig is na het vele jaren gebruiken ervan?

Onze oplossing:
Wij dalen via het mangatdeksel af in de brandstoftank. Dit is de enige manier om definitief van dit probleem af te raken. Bij het terugplaatsen van het mangatdeksel wordt er, indien nodig, een nieuwe, op maat gemaakte dichtingsring geplaatst.
De mazouttank hoeft niet leeg te zijn, wij brengen met plezier een reservetank mee, om de nog bruikbare mazout tijdelijk in op te slaan.

Er staat een ter plaatse aaneengelaste tank in de woning, al dan niet nog in gebruik. Hoe kan deze verwijderd worden?

Onze oplossing:
Deze tank kunnen wij (na het inwendig reinigen ervan) op een brand -en explosievrije manier veilig ter plaatse koud knippen in handelbare stukken. Zo kunnen wij de tank wegdragen naar de schroothandel en ontvangt u na afloop het reinigings- en vernietigingsattest.

U gebruikt een zeer oude ondergrondse mazouttank en u hebt, met reden, schrik dat deze plots zal beginnen lekken...

Onze oplossing:
Vooraleer het zover is kunnen wij uw mazouttank preventief van binnenuit behandelen met een beschermende 2-componenten epoxylaag. De tank wordt eerst inwendig manueel gereinigd en daarna zorgvuldig gezandstraald.
De brandstoftank hoeft niet leeg te zijn, wij brengen een tijdelijke opslagtank mee en sluiten die aan op uw brander, zodat u verder kunt blijven verwarmen.
Vraag hiervoor zeker een offerte aan, u zult aangenaam verrast zijn over onze scherpe prijs!

U hebt een abnormaal groot verbruik en toch blijkt, na controle, de mazouttank niet lek te zijn...

Onze oplossing:
De reden kan een lekke terugloopleiding zijn. Wij kunnen, voor een zeer beperkte kost, uw installatie perfect omschakelen van een tweepijpensysteem naar een éénpijpsysteem, door middel van een tigerloop. Wacht niet tot het zover is, preventief doen wij ook vaak omschakelingen.

U hebt een pneumatisch peilmeter, maar kan er niet op rekenen...

Onze oplossing:
Er zijn inderdaad veel meer pneumatische peilmeters die een foute indicatie geven dan een correcte aanduiding.
Wij maken op maat gemaakte vaste peilstokken met een onderverdeling per 500 liter. Deze stokken liegen nooit!

U verhuist en wenst de nog aanwezige mazout mee te verhuizen...

Onze oplossing:
Ook daarvoor hebben we een efficiënte oplossing: Wij beschikken over een speciaal uitgeruste tankwagen, waarmee wij de nog bruikbare mazout kunnen filteren en overpompen naar een door u aangeduide locatie. Neem gerust een kijkje op onze pagina met het overzicht van onze diensten om een offerte aan te vragen.

Hoe kan u weten hoeveel water er nu eigenlijk in uw tank aanwezig is?

Onze oplossing:
U kunt bij ons steeds een waterzoekende pasta verkrijgen.
Het soortelijk gewicht van water is zwaarder dan dat van mazout, dus water zit altijd onderaan de mazouttank. Door verkleuring kan onze witte pasta tot op de mm precies aanduiden hoeveel water er aanwezig is in de tank. Dit is zeer eenvoudig zelf uit te voeren.

U wenst een mazouttank in de kelder te plaatsen, maar de deuropening is niet breed genoeg...

Onze oplossing:
Tank-Service is officieel verdeler van allerhande tanks en dit in alle mogelijke groottes en volumes, ook een tank op maat kan bij ons besteld worden.

U hebt niet voldoende ruimte om een nieuwe bovengrondse tank te plaatsen...

Onze oplossing:
Een ondergrondse tank! Wekelijks plaatsen wij ondergrondse dubbelwandige mazouttanks. Deze zijn voorzien van een permanente lekdetectie. De buitenzijde wordt steeds behandeld met een beschermende 2-componenten epoxycoating.

Hoe kan u bij dubbelwandige bovengrondse tanks de dichtheid van de binnenwand controleren?

Onze oplossing:
Al onze tanks zijn vanaf juli 2018 voorzien van een permanente lekdetectie op batterijen.

De vlotter van de peilmeter zit ergens vast aan een inwendige versteviging...

Onze oplossing:
Geen probleem, dit komt u maar één keer tegen: Wij plaatsen een op maat gemaakte vlotterbuis in de mazouttank waarin de vlotter vrij op en neer kan bewegen maar dus nergens meer per ongeluk kan vast geraken.

U wenst een nieuwe dubbelwandige bovengrondse tank te plaatsen, maar de grond is allesbehalve stabiel...

Onze oplossing:
Wij gieten voor u een sokkel in gewapend beton, op de maat van de door u gekozen nieuwe tank. Neem gerust een kijkje in het overzicht van onze diensten voor meer info en om uw vrijblijvende offerte aan te vragen.

U staat voor de keuze: Een nieuwe bovengrondse tank mét of zonder mangatdeksel?

Onze oplossing:
We raden altijd aan om een tank te nemen mét mangatdeksel bovenop de tank. Voor een kleine meerprijs, hebt u later altijd de luxe om de tank inwendig te kunnen laten reinigen. Iets wat na vele vullingen zeker nuttig kan is.

De ontluchtingsbuis op uw mazouttank is nog niet voorzien van een overvulbeveiliging...

Onze oplossing:
Wij hebben verschillende types van overvulbeveiliging die we op uw tank kunnen plaatsen: een fluiter, een elektrische vaste sonde of een elektrische sonde met een stekker op afstand.

De aanzuigleiding tussen de mazouttank en de brander zit dichtgeslibd...

Onze oplossing:
Tank-Service kan dit onder hoge druk opnieuw vrij blazen. Dit lukt vrijwel altijd. Mocht dit toch niet lukken, dan plaatsen wij een volledige nieuwe aanzuigleiding in een geïsoleerde wachtbuis.

Website by Beels.Be