Tank-Service > Overvulbeveiliging brandstofstanks

Overvulbeveiliging brandstofstanks

Tank-Service past verschillende systemen toe om uw brandstoftank tegen overvullen te beveiligen. Alle overvulsystemen voldoen aan de strenge eisen van VLAREM (Vlaams Reglement betreffende de Milieuvergunning).  Alles is VLAREM gekeurd.  Hier kan u een online offerte aanvragen.

Alarmfluit

De eerste overvulbeveiliging voor een mazouttank is de alarmfluit. Zodra een mazouttank wordt bijgevuld hoort men een fluitsignaal. Stopt het signaal, dan weet de leverancier dat de brandstoftank vol is. De alarmfluit mag uitsluitend geplaatst worden op tanks van verwarmingsinstallaties en op plaatsen waar de leverancier het signaal kan horen.

Electronische sonde

De tweede overvulbeveiliging is de elektronische sonde die rechtstreeks op de mazouttank wordt gemonteerd. Voor het vullen start, moet de leverancier de sondestekker aansluiten op de voeding van de tankwagen. Daardoor gaat het sondedraadje opwarmen. Zodra de vloeistof met het gloeidraadje in aanraking komt, klapt de doorlaatklep van de tankwagen automatisch dicht en stopt de brandstoftoevoer.

Website by Beels.Be